Kungsjölederna

Kungsjölederna

Kungsäter-Gunnarsjö bygdelag färdigställde 2017 vandringsleder mellan Agnbäck och Sju Sjöar finansierat som ett Leaderprojekt med Leader Sjuhärad.

2017 - 2019 arbetas med anläggningar i Agnbäck och Gunnarsjö för att underlätta det rörliga friluftslivet. Vandringsled märks upp mellan Agnbäck och Gunnarsjö. Vandringsleder i historisk Gunnarsjömiljö ingår även i projektet som finansieras från LLU Halland och Jordbruksverket enligt Leadermetoden. 

11 december inbjöds de som arbetar i projektet till att delge synpunkter kring skyltinformation m.m. Läs sammanställning från mötet.

22 januari deltog 70 personer till inspirationsträff i Kungsäter bygdegård. Många idéer, tips och information om verksamheter för att stärka Kungsäterbygden som besöksmål. Läs sammanställning från mötet.

 

Kungsjölederna norr om Agnbäck

Karta över lederna, startpunkt, parkeringsplats, beskrivning av lederna

Läs mer

Leder i Gunnarsjö

I Gunnarsjö finns två leder 1,7-4,4 km. 

Läs mer

Leden Agnbäck-Gunnarsjö

 Ca 11,2 km vandring mellan Agnbäck och Gunnarsjö med flera fina stopp utmed leden. 

Läs mer

 

 

TVÅ ANLÄGGNINGAR

I Agnbäck och Gunnarsjö utgår lederna i Kungsjölederna. Gunnarsjö präglas av gammal kulturmiljö kring den gamla kyrkan. Trakten har många historier att berätta kring HögaBro, kolerakyrkogården och alla torpställen. Agnbäck har främst gått till historien på vilken plats Birger Svensson, Monarkfabrikens grundare, byggde semesterhus på 1930-talet.

AGNBÄCK OCH BIRGERSTUGAN

 

Här utgår lederna norr om Agnbäck samt leden till Gunnarsjö. Vindskydd, stuga att hyra, kanotuthyrning, fiske, bad och grillning. I Agnbäck finns även bilparkering och toaletter.

GUNNARSJÖ

 

Det vackert belägna vindskyddet vid Stora Sävsjön strax utmed vägen öster om Gunnarsjö kyrka inbuder till behaglig vila med utsikt över sjön. Finns även bilparkering och grillplats.

Copyright © All Rights Reserved